Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR
Foto

Jo teisté podezřívají ateisty z rezignace na etiku, což je neopodstatněné. Ateista může dělat nemorální činy, které chce, stejně jako jako teista může věřit na boha, který mu přikazuje dělat nemorální činy, které ten teista chce.

Ale ateisti podezřívají teisty ze slepé víry v nepodložená tvrzení, což je opodstatněné. Mě příjde, že vy ignorujete obsahy tzv. "svatých" knih: výzvy k vraždění, hořící keř, Adam a Eva, čáry máry stvoření světa za 6 dní, Noemova archa, Mohamed rozpůlil měsíc a jezdil na oslovi po vesmíru... to, že existuje bůh jsme se dozvěděli ze stejných zdrojů, které tvrdí, že existují mluvící hadi, že dodnes někde na Zemi je Eden, který střeží dva týpci s ohnivými meči. Že někde na Zemi za velkou zdí jsou schované extrémě početné kmeny Gog a Magog, které budou vypuštěny před dnem posledním.

1 3
možnosti
Foto

Pokud se zmůžete jen na dislajky a ne na odpověď, tak jste nejspíš hodně ovlivnění emocema a málo rozumem.

0 0
možnosti
PK

P57e55t46r 51K22a32r12a64s

27. 1. 2018 10:01

Nesouhlasím s tvrzením, že člověk s tzv. zapouzdřenou vírou nepotřebuje víru sdílet. Zapouzdřený slávista, mohu li si pomoci tímto příkladem, který bude slávistou toliko ve svém srdci, který se náhodou na nádraží dostane do chumlu slávistických fanoušků v dresech a s vlajkami a transparenty - tedy nezapouzdřených - bude své zapouzdřené slávistické já jistě v takové skupině poci ́tovat, ba dokonce sdílet, radostněji a plněji než doma při osamělé sólo slávistické kontemplaci.

0 0
možnosti
ZH

Ovšem je tu nutná podmínka - ti nezapouzdření slávisté musí být fanoušky svým srdcem. V případě, že se bude jednat o bandu násilníků, kteří svůj slávismus používají jen jako ventil či prostředek pro své násilnictví, pak se ten zapouzdřený slávista bude za ně stydět a vyhne se jim. :-)

1 0
možnosti
PK

Na základě posledního sčítání lidu v České republice (2001) se v tomto státě 27 % obyvatel hlásí ke katolickému křesťanství 1 % obyvatel jsou evangelíci, 1 % tvoří husité a 3 % obyvatelstva přináleží k nějakému jinému vyznání nebo církvi. Zbylých 68 % občanů o sobě oznamují, že jsou buď „bez vyznání" nebo nedávají na otázku po náboženství žádnou odpověď. Znamená to tedy, že 32 % občanů Česka jsou „věřící" a 68 % jsou „nevěřící"? Je tedy úplně jedno koho může a nemůže věřící volit, volby to rozhodně neovlivní a věřící pak můžou volit na doporučení svého kléru.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 467x
Oficiálním vzděláním jsem matematik. Nemalou část života jsem se pokoušel proniknout do některých oblastí filosofie a teologie. Možná proto, že ani v jednom z uvedených tří oborů nepracuji, mě všechny dodnes přitahují.

Seznam rubrik