Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J16i45ř41í 68P60l81í10v68a

23. 12. 2017 13:18

Svoboda je důležitá sociální hodnota. Znamená, že si nenecháte líbit, když vás někdo bude násilím "přemlouvat" k nějakým hodnotám, o které nestojíte. Třeba stát nebo EU.

Nejlepší věc na světě je dát si pořádného šlofíka. ;-)(Masanoba Fukuoka)

0 0
možnosti
MB

Výborná úvaha o svobodě ! Já ji pak připodobňuji k pojmům pravda, nebo i dobro. Tvrdím, že v čisto krystalickém stavu neexistují ! např. věta - Pravda, čím více uskutečníme dobra ve společnosti - tím, vše bude lepší , dojde k osvobození a dokonce ke ztrátě okovů ! Zkráceně - prostě bude lépe. čiňme ! Ihned, nastanou další mechanismy - tlak vyvolá protitlak, dobro jednoho je nedobrem druhého ... Např. bývale okovovaná žena v domácnosti nabývá svou svobodu a vstupuje do nepřetržitých provozůl ! Další na traktor - je přece svobodná ! G.Garibaldi leze na barikádu, aby byla svoboda a volební právo, (dokonce tam padne !) Pak ,se zase nechodí k volbám a svoboda je balena do balíčků regulací a přikazování ! ... Model, po r. 1989 - Mámo, PPL nám přivezla jakýsi balíček - píšou tam svoboda ! K čemu nám to je, ty jsi něco objednala ? Co s tím máme dělat - kde se to dá vrátit ? :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 467x
Oficiálním vzděláním jsem matematik. Nemalou část života jsem se pokoušel proniknout do některých oblastí filosofie a teologie. Možná proto, že ani v jednom z uvedených tří oborů nepracuji, mě všechny dodnes přitahují.

Seznam rubrik