Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za cenné informace o milosrdném samařanovi. K němu se ještě hodí poznamenat, že si dotyčného nevzal k sobě domů (jak by po nás ohledně současných "uprchlíků" chtěli různí Kohouti a jiní magoři)

0 0
možnosti

J52a32k62u93b 32M40a16c75h

11. 2. 2016 11:08

Na začátku článku jsem se začal " ježit". Ale nakonec článek de facto vyjadřuje názor i většiny demonstrantů př. na Hradčanském náměstí, tedy i můj. Mám přátele všech barev kůže, různých náboženských vyznání, různých kultůr. Mám přátele mezi skvěle se integrujícími Vietnamci. To všechno mne obohacuje. Z islámu a jeho vyznavačů jde primárně strach. Strach ze staletí ustrnulé, zkamenělé a hrůzně nebezpečné demagogie. Takovou podobnou jsme již tady měli 2x. Je geniální na vymývání mozků svých věřících, je geniální na výrobu živoucích náloží k likvidaci nevinných a slušných lidí. Je ničitelkou všeho kulturního, ničitelkou umění a všech lidských hodnot. Měla by se v Evropě zakázat jako náboženství navádějící k terorismu. A kdo bude na tomto náboženství může samozřejmě Evropu opustit.

A kruci už nám nenadávejte nacistů a fašistů. Jsme v podstatě také "multi", ale ne za cenu zničení islámem a jeho vyznavači.

0 0
možnosti

" Ale nakonec článek de facto vyjadřuje názor i většiny demonstrantů př. na Hradčanském náměstí, tedy i můj."

Víceméně ... kromě té poznámky o Konvičkovi a trochu i Bartošovi

Jinak, podle mne autor určitě není multikulturalista. Řekl bych, že trochu zaměňuje multikulturalismus a multikuturalitu.

0 0
možnosti

ono je to krasna myslenka, ale musi se to brat jako souziti, treba jako v manzelstvi.

Tezko bude fungovat kdyz do manzelstvi chce vstoupit jen jeden, a druhy si chce stale zit jak svobodny.

Oni by se Evropane prizpusobili tomu multikulturalismu, ale vetsina muslimu nikoliv

4 0
možnosti

Multikulturalismus je to co zbyde, když se vše ostatní vytratí.

Při 25 milionech nezaměstnaných v EU jsou migranti neužiteční jako pracovní síla, když navíc automatizace a robotizace počet pracovních míst dále snižuje.

Je třeba je ubytovat, nakrmit a dát jim kapesné. Takže o jejich příspěvku do státního rozpočtu nelze mluvit. A že by nám vydělávali na důchody, když sami budou taky bez práce, tak to taky ne.

Podle Eurostatu by bez migrantů mělo mít Německo v roce 2080 z dnešních 80 milionů obyvatel pouhých 65 milionů.

I to je ovšem 2,5 x víc než mělo za časů Goetheho a Schillera. Tak k čemu další lidi? Vždyť je to jen větší zatížení životního prostředí.

No a tak už zbývá jen to, že nás budou kulturně obohacovat...

6 0
možnosti

..... tak a co teď ?!,- patová situace, chtělo by se říci "zlatej střed", ale v tomto případě to je nemožné, ba přímo vyloučené. Islám nezná středovou pozici,- v nespočtu výkladů vždy a za každých okolností najdeme určitý ideonáboj a s tím spojené radikální prosazování učení, názorů a myšlenek. V konfrontaci s tímto náboženstvím musí tedy evropan zvolit též radikální postoj ať se mu to líbí nebo ne. Přijmout islám za svůj a zcela se mu podvolit,- nebo islám zakázat,- třetí cesta neexistuje !

5 0
možnosti

J89a73n 23K18á40b89r61t

11. 2. 2016 12:17

Petr Brodský [11. 2. 2016 0:57]: „V konfrontaci s tímtonáboženstvím (islámem) musí tedy Evropan zvolit též radikální postoj, ať se muto líbí nebo ne. Přijmout islám za svůj a zcela se mu podvolit – nebo islámzakázat – třetí cesta neexistuje.“

... Nesouhlasím s Vámi. V teoretické rovině proto,že považuji za statisticky v podstatě nemožné, aby všichni vyznavači islámuměli v oblibě násilí. Ale tím Vás jistě nepřesvědčím. Zkusme uvažovat v roviněpragmatické: Kdyby Vám někdo z muslimů–násilníků řekl: „Dobře, já hlavnětoužím pobírat 690 euro měsíčně kapesného a brutálně obtěžovat vašeženy, náboženství je pro mne vedlejší, tak se islámu zřeknu a vy mne nechátedělat, co se mi líbí.“ Přistoupil byste na jeho návrh? Já ne. Proto bych raději„radikálně“ zakazoval a stíhal trestné činy, zejména násilného charakteru, nežnáboženství. Svoboda náboženství je jedna z věcí, které nás od těch „násilníkůs ideonábojem“ (doufám) odlišuje. Nevidím důvod, proč bychom se jim zrovna v této věciměli připodobnit.

1 0
možnosti

Mě tak napadlo, že oni tam moc multikulti nejsou. Sunnité nedokáží vydržet se šíty (a jestli to chápu dobře tak rozdíl mezi nimi je ten, že se dva dědci kdysi porafali a založili si každý svoji trucpartu)

9 0
možnosti
Foto

Jo, zní to rozumně. V roce 1995 by podobné závěry, kdyby je přijaly za své celebrity sjednocující se Evropy, mohly spočinout v základech rozumné debaty na téma: "Co dělat s imigrací, až nastane v měřítku, které zatím neodhadneme." Dneska tudy žádná cesta nevede. Multikulturalismus znamená, že se potkají dvě či více kultur. Ne kultura s islámem. Proti islámu je možno jen bojovat, od r. 711 nenastala situace, kdy by se islám v Evropě stal dlouhodobě přínosem. Zlatý věk nezpůsobil islám, ale jím podmanění a vykořistění. Islám zná jediné odborníky, kteří jsou bezkonkurenční, a to jsou znalci koránu.

7 0
možnosti

Příliš se necháváte ovládat hlavním směrem médii. Ti všichni, kteří protestují proti islamizaci Evropy a jeho neslučitelnosti s demokratickými principy,včetně citovaného pana Martina, nejsou žádní rasisté, nacisté ani násilníci volající po krvi. Jsou to právě ti lidé, kteří obhajují podstatu demokracie a prohlédli fanatickou ideologii, která se sem tlačí a která šíří všude po světě nestabilitu, válečné konflikty, porušování lidských práv a násilí.

12 0
možnosti

Karma od účastníka sobotní demonstrace proti islamizaci (tedy zajisté islamofoba a nácka;-)) Potěšilo mě, že se i mezi "sluníčky" začíná objevovat zdravý selský rozum.

Z opačného úhlu pohledu - zastánci evropské kultury nejsou rozhodně tak homogenní, jak se Vám zdá. S Bartošem (a ND) se například Blok proti islámu nebaví. Osobně mi na něm vadí jeho podpora Palestinců proti Izraeli.

Konvička sice masokostní moučkou hodně ustřelil, ovšem jinak se projevuje jako demokrat.

Jinak, také si myslím, že určitá míra ovlivňování kultur může být obohacující (viz například různé školy asijských bojových umění, rozšíření meditačních praktik, jógy apod - vše vliv velmi vzdálených kultur, který ovšem tu naší spíše obohacuje než ničí). Ovšem nic se nemá přehánět.

A islámská kultura? Bohužel, Zemanův výraz "anticivilizace" vyjadřuje realitu více než cokoli jiného. Nemá nás čím obohatit.

8 0
možnosti

Včera byly v novinách zprávy, že podle Pelikána by měly padat hlavy. Nevím, zda to skutečně takto sám formuloval (nenašel jsem přímý citát, takže by to mohla klidně být obvyklá novinářská lež), ale zdá se, že taková krvežíznivost nikomu nevadí, zatímco masokostní moučku budou omílat donekončna.

2 0
možnosti

J73i65ř27í 51N98o98s51e72k

10. 2. 2016 22:32

Nebýt té omleté masokostní moučky, což byl výplod zřejmě lehce rozjařeného Martina v pozdní noci dopáleného demagogickými "kecy", tak bych souhlasil. Takhle jen napůl. Ale jo, rozumný, upřímný příspěvek :-) do diskuse

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS